U bent op zoek, naar iemand die wij al hebben gevonden.

Wij zien ons netwerk van kandidaten als een collectief. Toegewijde medewerkers die hun sporen in de bouw, hout en techniek ruimschoots hebben verdiend. Na een streng selectieprocedure blijven alleen de échte vakmannen (en vrouwen) over die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan uw bedrijf.

Werving & Selectie
Al onze kandidaten hebben wij persoonlijk getoetst en geselecteerd. Zaken die wij daarin erg belangrijk vinden zijn:

  • Vakkennis
  • Praktijkervaring
  • Resultaatgerichtheid
  • Motivatie
  • Servicegerichtheid
  • Diploma's
  • Flexibiliteit
  • Klantvriendelijkheid

Onze persoonlijke benadering is wat Diverze onderscheidt van andere bedrijven. Wij brengen regelmatig een bezoek aan de locaties waar onze kandidaten aan het werk zijn. Zo houden wij, ook tijdens uitzending/detachering, persoonlijk contact met u én onze kandidaten.

Wij maken gebruik van verschillende werkgever - werknemer structuren om altijd de juiste kandidaat beschikbaar te hebben. Dit betekent dat wij geen uitzendbureau zijn, maar eerder een 'matchmaker'.

Wij bemiddelen tussen ZZP'ers (zelfstandigen zonder personeel), detacheren, bieden payroll constructies en zenden uit. Ongeacht de methode die bij u het beste past, ontvangt u aan het einde van de week één heldere factuur. Wij verzorgen de urenregistratie en specificeren de afgenomen diensten.

Al onze kandidaten werken aan de hand van, door de belastingdienst goedgekeurde, modelovereenkomsten (wet DBA). U heeft hier geen zorgen over. Een samenwerking met het netwerk van Diverze laat niets meer aan de verbeelding over.

Persoonlijk contact is voor ons belangrijk, op werkdagen kunt u ons altijd telefonisch bereiken. Geen keuzemenu's, maar direct contact met iemand die inzicht heeft in uw situatie.

De persoonlijke benadering van een kleinschalige onderneming, met de voordelen en zekerheden van een groot en stabiel netwerk. Neem contact contact met ons op en ontdek wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen.